Veel kritiek op buitenlandse studies van prinses Elisabeth nadat het prijskaartje bekend raakte: “Op kosten van belastingbetaler”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf september gaat prinses Elisabeth, de oudste dochter van koning Filip, in het buitenland studeren. Ze gaat studeren aan een college in Wales. Ze zal er samen les volgen met 350 andere jongeren uit 90 andere landen.

Elisabeth zal een heel jaar op het internaat verblijven. Ze zal enkel tijdens de kerst - en zomervakantie terug naar huis keren. De prinses krijgt ook minstens twee lijfwachten mee die haar de klok rond zullen bewaken.

De opleiding van de prinses moet natuurlijk ook betaald worden. Hoewel de helft van de studenten aan het Atlantic College een beurs heeft, geldt dat niet voor Elisabeth. Maar dat geldt niet voor prinses Elisabeth. Uit documenten van de school die Het Laatste Nieuws kon inkijken zal haar studie zo’n 66.628 euro kosten, ofwel bijna 33.500 euro per jaar. Daar zitten enkele ‘extraatjes’ nog niet ingerekend, zoals een waarborg van 282 euro, 180 euro aan transport van de luchthaven naar de school, 339 euro voor projecten of excursies, en 97 euro voor een rekenmachine. De school vraagt aan de ouders ook zo’n 1.580 euro aan zakgeld voor de studenten.

Het paleis wil hier geen commentaar opgeven. Op de sociale media is die commentaar er wel. Veel mensen zijn niet spreken over het dure prijskaartje om de prinses te laten studeren. “En dat allemaal op de kosten van de belastingbetaler”, luidt het.