Koninklijk Paleis ontkent het met klem: “Prinses Elisabeth heeft dat niet gekregen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Koninklijk Paleis heeft gereageerd op geruchten over prinses Elisabeth. Alles heeft te maken met een lijst die verschenen is op de sociale media.

Op de sociale media is er een lijst verschenen met namen van studenten die een beurs kregen om naar een United World College te gaan. Opvallend is dat op die lijst ook de naam van prinses Elisabeth prijkt.

Het Koninklijk Paleis ontkent aan royaltywatcher Wim Dehandschutter dat prinses Elisabeth een studiebeurs gekregen heeft voor haar studies in Wales. “De koning en de koningin hebben de studies van hun oudste dochter zelf betaald”, luidt het.

Nochtans laat het jaar jaarverslag 2018 van de Koning Boudewijnstichting ook uitschijnen dat de prinses een studiebeurs gekregen heeft. “Alle studenten van de United World Colleges moeten deelnemen aan de selectieprocedure, maar ze hebben niet allemaal een beurs nodig om te studeren aan een van de colleges”, verduidelijkt de organisatie bij Het Laatste Nieuws.

“Zo ook voor Elisabeth de Brabant: zij heeft met succes deelgenomen aan de selectie voor UWC Atlantic, maar kreeg geen beurs.”