Er komt een onderzoek naar de dood van 6-jarige Vic die overleed op vakantie in Portugal: “Willen andere kinderen beschermen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Begin deze week kwam er het nieuws dat de 6-jarige Vic Wanzeele uit Zoersel overleden is. Hij raakte vorige week gekneld in de filter van het zwembad van het vakantiehuis dat het Vlaamse gezin huurde.

Het openbaar ­ministerie in het Portugese Lissabon is een onderzoek gestart naar de dood van het jongetje. “Het is duidelijk dat er geen dop op de filter zat, terwijl dat volgens de Europese regelgeving verplicht is”, zegt mama Ansie in Het Nieuwsblad.

“Voor ons is het duidelijk dat hier sprake is van nalatigheid. Wie de fout ook ­gemaakt heeft… Ik vind het dus normaal dat er een onderzoek komt. Al is het maar om andere kinderen te beschermen. Wij krijgen onze Vic er helaas niet meer mee ­terug.”

AUTOPSIE
De ouders maakten met het hun twee kinderen Vic en Jack (4) een 17-daagse tocht door Portugal. Een vakantievilla bij het natuurpark Azeitão was de laatste stop. Het gezin verbleef in het huis samen met een bevriend koppel en hun twee kinderen. 

De mama van Vic keert vandaag terug naar België. Het lichaampje is nog niet vrijgegeven. Eerst moet er nog een autopsie gebeuren. Pas daarna kan ook de jongetje zijn uitvaart voorbereid worden.