Inwoners van Volkershouw hebben heel weekend last van stank nadat eigenaar er zijn dood paard dumpt

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
De bewoners van Volkershouw hebben het hele weekend last gehad van een enorme stank. De stank was afkomstig van een dood paard.

Volkershouw is een landelijke, doodlopende straat die eindigt aan de onderbroken brug boven de E40 in Westrem. Je vindt er ook enkele weilanden en velden. Op de toegangsweg van een van de weiden worden regelmatig kadavers van dieren gedumpt.

“Bijna wekelijks. Een koe, ezels, geiten, schapen en afgelopen vrijdag een dood paard. Rustig in de tuin zitten of slapen met de ramen open is onmogelijk. De stank is na één dag in zulke zomerse temperaturen niet te harden. Om maar te zwijgen van de vliegen en het ongedierte dat zo’n dood beest met zich meebrengt. Die dieren sterven ergens anders, maar de eigenaar wil blijkbaar geen overlast op zijn eigen bedrijf en dumpt ze dus maar hier. We zijn de overlast grondig beu”, zegt een boze buurman aan Het Laatste Nieuws.

Hij verwittigde de politie van Wetteren. Rendac zal het kadaver morgen opkuisen. “In principe doet de eigenaar niks illegaal. Het kadaver is afgedekt met een zeil, zoals wettelijk voorgeschreven. Al zijn er twijfels of je zo’n groot dier wel mag vervoeren nadat het gestorven is. Maar blijkbaar heeft de eigenaar een akkoord met Rendac om de kadavers aan zijn weide op Volkershouw op te laden”, weet commissaris Vic De Loof van de politiezone Wetteren, Laarne en Wichelen.