Twee loslopende honden lopen weide op met jonge paarden in en richten bloedbad aan

door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Twee loslopende honden hebben in een weide voor een bloedbad gezorgd. Ze hebben drie jonge paarden aangevallen.

De feiten deden zich voor in een weide in Essene. De weide bevindt zich op zo’n halve kilometer van de woonplaats van de familie Bellemans. "Twee honden liepen los en waren onze weide binnengedrongen", vertelt Marc Bellemans. 

"Daar moeten ze achter onze drie paarden aangegaan zijn. Het zijn jaarlingen die nog snel schrikken en stress krijgen. Eén van hen, Ornella heette het dier, is wellicht ten val gekomen, en werd nadien door de honden zwaar toegetakeld. Ze heeft het niet overleefd. We vonden haar een dag later dood aan de rand van de weide."

Beven van schrik
“De twee anderen dieren, ook jaarlingen die dus nog niet volgroeid zijn, liepen ook bijtwonden op. Het ene dier werd gebeten aan de mond, het andere aan de voorpoten en de buik. Een dag na de aanval stonden die dieren nog altijd te beven van schrik.” 

Baasje
“Zij zullen het uiteindelijk wel halen, maar het blijft toch verschrikkelijk dat dit soort dingen zo maar kunnen gebeuren. Volgens de getuige waren de honden wel degelijk vergezeld van een baasje maar die zal zijn dieren niet meer kunnen intomen hebben."

Kosten
“De bijtwonden en vooral de omvang ervan laten er geen twijfel over bestaan: mijn paard is gedood door die honden. En de eigenaar van de honden zal opdraaien voor de kosten”, besluit Marc.