Nadia (53) slachtoffer van agressief burengeweld: “Hij greep me naar de keel. Dan hield iemand mijn handen vast en werd ik geslagen met een riem”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De 53-jarige Nadia Wante is het slachtoffer geworden van agressief burengeweld. Maandag liep een ruzie volledig uit de hand.

Nadia woont in de Jules Haerinckstraat in Nieuwenhove bij Waregem. De vrouw was rond 7 uur in de ochtend haar plantjes water aan het geven op haar terras.

REGENPOMP
Ze doet dat met regenwater. De regenpomp van haar is wel wat lawaaierig. Het is iets wat de buurman erg stoort. “Al snel werd geklopt op de poort. Ik zag mijn buurman met een lederen broeksriem in zijn handen staan. Hij kwam op mij afgelopen en greep me bij de keel”, doet Nadia haar verhaal in Het Laatste Nieuws.

ARMEN EN BENEN VASTGEHOUDEN
“Ik kon me nog verweren door hem in zijn kruis te knijpen. Meteen daarna kwam zijn zoon ook naar buiten. Hij nam mijn armen vast en hield ze op mijn rug. Daarna sloeg mijn buurman me met zijn riem. Toen ze me loslieten viel ik op de grond. Daardoor is een stuk van mijn tand afgebroken en heb ik een gekloven bovenlip.”

RUZIE
De ruzie over regenpomp duurt nu al twee jaar. “We hebben nochtans voor extra isolatie gezorgd en ik was enkel nog maar overdag in het weekend. Allemaal zodat mijnheer zou kunnen slapen. De man woont al sinds 1996 naast ons, maar pas de laatste twee jaar maakt hij de hele tijd problemen over de regenwaterpomp.”

Nadia heeft een klacht ingediend bij de politie. Ze hoopt nu dat de ruzie eindelijk zal stoppen.