Jonge vrouw die met haar assistentiehond geweigerd werd in ijssalon, heeft drastisch besluit genomen: “Dit kan niet meer”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Katherine Sokal, een 25-jarige rolstoelgebruikster uit Jette, dient een klacht in. Ze doet nadat ze met haar assistentiehond een ijssalon niet binnen mocht.

De jonge Jetse wou op 25 juli samen met haar assistentiehond en Brussels parlementslid Carla Dejonghe een ijsje eten in het Häagen Dasz-salon op het Louizaplein, maar kreeg daar te horen dat haar hond niet welkom was.

“We hebben nochtans uitvoerig uitgelegd dat Ned een assistentiehond is en dat het wettelijk verplicht is dergelijke assistentiehonden binnen te laten”, zegt Sokal aan Het Laatste Nieuws. “Dat hielp niet, we mochten alleen op het terras zitten.”

De zaakvoerders van het ijssalon reageerden door te zeggen dat hun zaak volzat en daardoor Jetse en haar hond weigerden. Uit foto’s blijkt dit gelogen te zijn.

De jonge vrouw is nu naar de rechtbank gestapt. De jonge vrouw heeft de keten dan ook gedagvaard voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. “Het gaat om een stakingsvordering op basis van de antidiscriminatiewetgeving”, zegt haar advocaat, meester Marijn Van Nooten. “We eisen dat Häagen-Dasz stopt met het weigeren van de assistentiehond van mijn cliënte, op straffe van een dwangsom. Daarnaast vragen we ook een schadevergoeding, die maximaal 1.300 euro kan bedragen.”

“Het gaat er mij niet om hen te straffen”, aldus nog Sokal. “Ik wil vooral sensibiliseren, ervoor zorgen dat dit niet meer kan gebeuren.

Tags jette