Vrouw sluit kaaswinkel na diefstallen en agressie: “Geschrokken van wat politie zei”

door: BVDO
Kaas - kazen - kaasschotel
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Op 1 december vorig jaar opende Amandine (26) een kaaswinkel in Jette. Nu sluit ze die voor één tot twee weken om op adem te komen na een reeks incidenten.

De kaaswinkel die Amandine in Jette opende heeft haar al heel wat nachtmerries bezorgd. Zo erg zelfs, dat ze vorige week besloot om voor één tot twee weken te sluiten om te bekomen.

“In amper zeven dagen ben ik beroofd en twee keer aangevallen in de kaaswinkel”, vertelt ze aan BRUZZ. Daarnaast probeerde men ook bij haar thuis in te breken toen ze in de winkel was.

Ze begrijpt dat ze als winkeluitbater altijd wel het slachtoffer van diefstal kan zijn, maar ze is vooral geschrokken van het antwoord van de politie toen ze aangifte ging doen.

Die zei haar dat er wel ergere dingen zijn dan dat. “De politie is ter plaatse gekomen, maar vertelde me dat diefstallen van minder dan 250 euro onbestraft blijven. Ik heb gelukkig geen moord gezien, maar al die incidenten zijn toch ernstig.”

De winkel definitief sluiten wil ze niet doen, maar die zal wel anders ingericht worden. Daarnaast zal Amandine ook meer inzetten op online verkoop.