Imam kan niet geloven wat gemeente beslist heeft over nieuwe moskee: "Terwijl 20% van de bevolking hier moslims zijn"

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Jette wil men een nieuwe moskee bouwen. Die heeft een negatief advies gekregen van de overlegcommissie.

De overlegcommissie vindt het gebouw te groot. Er komt naast een gebedsruimte ook een cultureel centrum, sportzaal, bibliotheek, school en tien appartementen.

Buurtbewoners zijn echt niet te spreken over de plannen. Zo’n 160 van hen tekenden bezwaar aan. De overlegcommissie geeft uiteindelijk een negatief advies. Shirley Doyen (MR), schepen van Stedenbouw in Jette, geeft meer uitleg bij Bruzz.

"Dit project is te groot"
“Het grote probleem voor de buurtbewoners is de mobiliteit. Ook de grote van het project stoot hen tegen de borst. De gemeente en het schepencollege zijn niet tegen een moskee. Iedereen heeft het recht om zijn geloof te praktiseren, maar dit is een te groot project.”

Aan de moskee is ook geen parking voorzien. Buurtbewoners vrezen voor geluidsoverlast en ze vinden het niet goed dat het een groter project is.

“Onze filosofie is om iets geschikt te hebben”,reageert Boubker MacBahi. De imam van Jette ziet geen graten in het project. “We willen iets dat aansluit bij de moslimgemeenschap in Jette. Maar we willen niet in een garage zitten. Er komen steeds meer moslims in Jette. Bijna 20 procent van de alle mensen in Jette is moslim.”

Tags jette moskee