Moeder en kind van 12 jaar vechten voor hun leven nadat ze van de weg zijn gereden, ook nog ander kind van 9 jaar betrokken: “Het was de hel, dat geroep ging door merg en been”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Oost
Gisteravond werd een moeder en haar twee kinderen van 9 en 12 jaar van de weg gereden op een baantje vlakbij horecazaak De Koolputten aan de Mirabrug in Waasmunster. Twee van de drie slachtoffers raakten ernstig gewond.

De moeder en het 12-jarig kind vechten nog voor hun leven. Het kindje van 9 jaar is buiten levensgevaar. De moeder en haar kinderen waren op weg naar hun huis in Elversele.

KLAP
Getuige Marina Philips was nagenoeg als eerste bij de slachtoffers. “Ik was net met mijn dochter in de auto gestapt”, zegt ze aan Het Nieuwsblad. “De moeder en haar kindjes waren ons net daarvoor voorbij gereden. Ik hoorde de mama nog zeggen ‘rij mooi rechts, want er komen auto’s’. Seconden later hoorde ik die klap.” 

GEROEP
“Het geroep ging door merg en been. Ik heb één van de zwaargewond kindjes meteen tegen mij gehouden, terwijl mijn dochter de eerste zorgen toediende. Een anesthesist die ook aanwezig was in De Koolputten snelde ook ter plaatse. Ik begrijp niet dat er zich op deze rustige, mooie plaats zo’n drama kon afspelen. Het leek plots wel een hel”.

ONDUIDELIJK
De bestuurder die hen aangereden heeft, zou ter plaatse zijn gebleven. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk. Uit de eerste vaststelling blijkt dat de bestuurder niet tegen een te hoge snelheid reed. Hij legde ook een positieve ademtest af. Het ongeval gebeurde vlakbij de bekende horecazaak De Koolputten, waar op dat moment een feest aan de gang was. Het is ook een populaire halte voor wandelaars en fietsers.