Duitse Herder Rex voor tweede keer vergiftigd: “Wie doet nu zoiets? Het bezorgt mij hartzeer om hem zo te zien”

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Rex is een 4-jarige Duitse Herder uit de Augustijnenstraat in Ieper. Hij werd al voor de tweede keer vergiftigd.

Baasje Hakim Akkouchi merkte zaterdag dat er iets met Rex aan de hand was. “Zaterdag was hij plots zo flauw en zijn ogen vielen dicht”, zegt Hakim aan Het Laatste Nieuws. De dierenarts stelde vast dat Rex rattenvergif in zijn lichaam had.

KAT GESTORVEN
“Enkele maanden geleden hebben we ook al eens hetzelfde meegemaakt”, licht Hakim toe. “Toen stierf onze kat, de dierenarts stelde toen voor de eerste keer vast dat het door rattenvergif kwam. Enkele dagen na het overlijden van onze kat, was ook Rex plots heel ziek. Opnieuw door rattenvergif.” 

INWENDIGE BLOEDINGEN
“Rex kwam er toen gelukkig goed door, maar ik diende toen wel klacht in bij de politie. Afgelopen zaterdag werd Rex opnieuw plots erg ziek. Mijn moeder raadde me aan meteen naar de dierenarts te gaan. Die stelde inwendige bloedingen vast bij Rex, door de inname van rattenvergif.”

DIERENARTS
Rex zal nog tot donderdag bij de dierenarts moeten blijven. “Daarna zal hij nog maandenlang dure pillen moeten slikken. Wij begrijpen niet wie zoiets doet? Vermoedelijk moet het ergens vanuit de tuin komen want Rex komt niet zoveel buiten maar loopt overdag als wij gaan werken zijn, wel in de tuin. Gooit iemand dat vergif dan in onze tuin om Rex met opzet te vergiftigen? En waarom dan?"

BRAVE HOND
"Misschien blaft Rex wel als wij zijn gaan werken. Maar dan zou je toch verwachten dat mensen die daar last van hebben, eens komen aanbellen en niet meteen met vergif beginnen gooien. Rex is zo’n brave hond, ik heb er hartzeer van om hem zo te moeten zien.” 

Tags ieper