216 euro boete in tijdelijke zone 30: “Afremmen was onmogelijk”

door: BVDO
Zone 30
Afbeelding bron: Photonews

700 mensen hebben in een tijdelijke zone 30 een flitsboete opgelopen. Maar er zit een stevig geurtje aan die boetes.

Omwille van het Highlight Festival in Ieper in het eerste weekend van september werd op een weg waar normaal 90 kilometer per uur mag gereden worden een tijdelijke zone 30 ingesteld. De vrouw van Maxim Vermeeren uit Zonnebeke, gemeenteraadslid en lid van de politieraad van de zone Ieper, kreeg twee boetes toen ze er aan 50 kilometer per uur werd geflitst.

108 euro in het doorgaan en evenveel in het terugkeren. “Een zone 30 lijkt me dan ook een goede maatregel om de veiligheid te garanderen, maar dan moet de snelheidsbeperking voldoende vooraf aangekondigd zijn”, vertelt hij aan de Krant van West-Vlaanderen.

En dat bleek niet het geval te zijn. “Ter hoogte van de Wulvestraat werd één tijdelijk bord met snelheidsbeperking van zone 30 geplaatst, amper 50 meter verder werd de flitsradar opgesteld. Geen wonder dat er heel wat overtredingen werden vastgesteld. Zelfs als men het bord zou gezien hebben, dan had men geen tijd om op een veilige manier – zonder abrupt te remmen – de snelheid te minderen.”