Royaltyexpert maakt koning Albert met de grond gelijk: “Dit had hij moet doen voor alle Belgen, maar hij blijkt gewoon een geldwolf te zijn”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert heeft helemaal afgedaan. Hij vertoeft nauwelijks nog in ons land en raakt het respect van de Belgen kwijt.

Albert en Paola verschenen niet op de herdenkingsmis van zijn broer Boudewijn die precies 25 jaar geleden gestorven is. Royaltyexpert Brigitte Balfoort vindt dit onvergefelijk.

“In z’n kersttoespraken heeft Albert vaak gehamerd op familiewaarden”, zegt ze. “Maar telkens als hij dit zelf in de praktijk kan omzetten, laat hij het afweten. Denk aan de manier waarop hij Delphine behandelde. Zelfs als Albert geen zin had om zijn familie te zien, moest hij daar altijd aanwezig zijn.”

“Niet alleen voor zijn broer, maar voor alle Belgen. Boudewijn was een populaire vorst en Albert ook. Tot na zijn aftreden bleek wat voor een geldwolf hij was. De Belgische bevolking mocht verwachten dat Albert z’n eigen broer zou komen eren. Gezien Alberts gevorderde leeftijd, zal hij die kans niet meer krijgen. Uit respect voor Boudewijn en voor alle Belgen die een band voelen met het koningshuis, had Albert er altijd moeten zijn.”