Het heeft Walter Capiau kapotgemaakt: “Laat ons zijn carrière niet vergeten, dat zou jammer zijn”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Walter Capiau was een tv-icoon uit de jaren ‘80 en ‘90. Donderdag is hij op 80-jarige leeftijd overleden, ver weg van de spotlights waar hij zijn hele leven in doorbracht.

Er doken klachten op over kindermisbruik, acht in totaal. Walter werd nooit veroordeeld want alles was verjaard. Het belette niet dat hij werd uitgespuwd. De presentator besloot om drie jaar in ballingschap te gaan leven in het buitenland, om in 2015 terug te keren naar zijn appartement in Oostduinkerke.

Op tv wilde Walter niet meer komen en ook interviews weigerde hij. “Ik heb het nochtans enkele keren gevraagd”, zegt tv-maker Jan Van Rompaey in Het Nieuwsblad. “Maar hij hield de boot af. De veerkracht was weg, al toonde hij dat niet graag. Hij bleef de entertainer die hij altijd was, een vakman.”

De hele zaak omtrent kindermisbruik maakte Walter kapot. “Hij was een meester in wat hij deed”, luidt het bij Mike Verdrengh. “Laat ons zijn carrière zeker niet vergeten. Dat zou jammer zijn. Maar het rugzakje dat hij droeg, met minder mooie dingen, kunnen we ook niet vergeten.”