VTM

Het loopt helemaal fout in Reizen Waes: "Dit is er aan de hand"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op 16 december gaat op Eén het vierde seizoen van Reizen Waes van start, het populaire programma van Tom Waes. De 50-jarige presentator blijft dit keer in Europa.

Er komt een dubbelaflevering over zijn trip naar Oekraïne. Een gewone aflevering van Reizen Waes Europa neemt normaal tien opnamedagen in beslag. In Oekraïne verbleef Tom drie weken.

De tv-maker at er groenten uit de moestuin van een 86-jarige vrouw die een jaar na de kernramp in Tsjernobyl, in 1986, opnieuw in haar huis is gaan wonen. De trip naar Oekraïne werd er één om niet snel te vergeten. Tom kreeg het er aan de stok met zijn plaatselijke gids.

De man wou het verhaal van een aantal getuigen niet vertalen vanuit het Russisch. De man zei dat Tom die mensen niet moest interviewen. In 'Psychologies' vertelt Tom dat hij zich daar niet bij neerlegde. "Ik antwoordde dat we daar zelf over zouden beslissen en dat hij geen moeite moest doen om verkeerd te vertalen, want dat we hun verhaal thuis konden ondertitelen. Toen was het hek helemaal van de dam. Die ruzie gaan we ook uitzenden. Je moet gewoon eerlijk zijn, punt."