Grote zorgen rond koning Albert : "Het is eigenlijk een mirakel dat hij nog leeft"

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert is recent een metamorfose ondergaan. En niet in de goede zin. Hij is erg vermagerd door de woelige periode dat hij meemaakt.

Gezondheidsexperte Sonja Kimpen geeft in TV Familie meer uitleg. "Dat is heel logisch. Zware emoties als stress en verdriet vergen enorm veel energie van een mens. Het lichaam en de hersenen moeten dat allemaal zien te verwerken."

Omdat de spijsvertering zeer veel energie vraagt, zet het lichaam die automatisch op een lager pitje zodat je geen honger hebt. Daardoor gaan mensen minder eten en automatsich afvallen."

"Bij een man van 84 zoals koning Albert zal er nog wel vechtlust zijn, maar de veerkracht en het recuperatievermogen verminderen spijtig genoeg met de leeftijd."

Ongezonde levensstijl

Volgens Thierry Debels is er meer aan de hand. "Bronnen dichtbij het paleis hebben mij verteld dat het niet goed gaat met Albert. Hij heeft dan ook altijd als een echte Bourgondiër geleefd en dat laat zich nu voelen. 

"Het is eigenlijk een mirakel dat hij nog leeft. Hij heeft veel gerookt en sloeg nooit een glas alcohol af. Er zijn heel wat aanwijzingen dat koning Albert aan zijn laatste levensfase is begonnen."