Thierry Debels heeft nieuw boek uit: "Daar moet je voorzichtig mee zijn"

door: WVDS
Thierry Debels
Afbeelding bron: Photonews

‘De jonge royals van België’ is de titel van het nieuwe boek van royaltywatcher Thierry Debels. In dit boek treden alle 14 kleinkinderen van koning Albert en koningin Paola op de voorgrond.

De aanleiding voor de auteur om dit boek te schrijven was de negatieve media-aandacht die Joachim zich op de hals haalde toen de jongste zoon van prinses Astrid in volle coronatijd ging feesten in Spanje. 

“Toen viel het me op dat de mensen eigenlijk heel weinig wisten over die jonge prins. Met de uitgeverij kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat het interessant zou zijn om de jongste generatie van ons koningshuis te portretteren.”

Deze jonge royals worden door hun ouders ver van de media gehouden. Alle kinderen van Astrid, Laurent, Filip en Delphine komen aan bod in het boek.

“Het boek is chronologisch opgesteld en begint met de geboorte van Amedeo. Op die manier kan ik een juist kader schetsen”, vertelt Thierry Debels aan Showbizz24.

Minder kritisch

“Waarom ben ik wat minder kritisch geweest in dit boek? Wel sommige kinderen zijn nog minderjarig zoals de kinderen van Laurent en daar moet je voorzichtig mee zijn. Het paleis is daar zeer gevoelig voor.” 

“Ten tweede wil ik ze ook een kans geven. Bij een volwassen man als Filip weten we dat die man tot een bepaalde persoon ontwikkeld is. Sommige prinsen en prinsessen daarentegen zijn nog in volle ontwikkeling, dus daar kan je nog geen definitief oordeel over vellen”, aldus de schrijver. 

Het boek ‘De jonge royals van België’ is te koop bij de Standaard Boekhandel.

De jonge royals Thierry Debels
Afbeelding bron: Photonews