VTM

VTM ligt serieus onder vuur: "Wat er in dat programma gebeurde, kan echt niet"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Verschillende kijkers waren geschokt toen ze naar het VTM-programma 'Groeten Uit' keken. En zij waren niet alleen.

Romeo-zanger Davy Gilles keerde met zijn gezin terug naar het jaar 1988. Op een bepaald moment werden ze ook gefilmd toen ze in de autot zaten.

De kinderen van Davy droegen op de achterbank geen gordel. “Wij willen hier uitdrukkelijk voor waarschuwen”, zegt woordvoerster Veva Daniels van Agentschap Wegen en Verkeer in Het Laatste Nieuws.

“Sinds 1975 werd het in België verplicht om vooraan in de auto de gordel om te doen. Sinds 1991 geldt deze verplichting ook voor de passagiers achterin. Bovendien mogen er niet meer mensen plaatsnemen in de wagen, dan dat er gordels beschikbaar zijn. Wij roepen de zenders dan ook op om alle regels na te leven.”

Bij VTM reageerde men al. "De aflevering speelt zich af in 1988. In die tijd zaten de mensen effectief met z’n vieren op de achterbank, waardoor niet iedereen een gordel aan kon doen. Veel wagens hadden zelfs geen gordel toen."

"Dat is een beetje eigen aan het format. Want uiteraard is het niet de bedoeling om de regels te overtreden. In andere programma’s letten we daar goed op”