Dat is pas echt schrikken: Greet Rouffaer onherkenbaar geworden

bron: Ment/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Ment
Het was schrikken om Greet Rouffaer op MENT TV te zien. Voor het eerst toonde ze haar echte haren.

Er was bijna niemand die wist dat Greet Rouffaer (60) in feite een pruik droeg. De actrice verscheen op televisie met zilverkleurig haar.

Het bleken haar natuurlijke haren te zijn. Greet heeft ascheid genomen van haar pruik. “Ik ben gisteren voor de eerste keer naar buiten gekomen zonder pruik. Dus zonder mijn lang haar eigenlijk”, citeert Het Laatste Nieuws haar.

Zwaar verbrand
Twintig jaar geleden raakte Greet zwaar verbrand. Er ontplofte toen een gasfles op de set van 'Wittekerke'. Al die tijd droeg ze een pruik.

Pruik
“Die pruik had een andere kleur. Ik heb ze laten uitgroeien (Greet droeg een ingenaaid exemplaar, red.) en heb tegen de kapper gezegd: ‘kom, knip het nu maar af.’” 

Grappig
"Het was wel grappig dat bijna niemand wist dat ik een pruik droeg. Ik kwam dan ergens en kreeg te horen dat ze mijn coupe en mijn haarkleur mij zo goed vonden staan. Maar ik heb tegen weinig mensen gezegd dat er onder die pruik iets anders zat.”

Haar afscheren
De afgelopen maanden liet ze haar haren volledig afscheren, zodat ze nieuwe haren kon laten groeien. “Ik wou gewoon af van dat verven en de tijd die je daaraan spendeert. En nu is het lang genoeg om het ook te laten zien! Er zitten nu nog een paar donkere haren tussen, maar ook die gaan verdwijnen. Want ik heb het graag zilvergrijs, zoals mijn moeder ook had. En ik dacht: als ik later wat ouder word dan wil ik dat ook!”