VTM

Bart Peeters is het beu bij 'The Voice' en grijpt in

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Bart Peeters wil heel graag 'The Voice Van Vlaanderen' winnen. Hij hoopt dat dit jaar te kunnen doen.

Volgens Bart Peeters heeft 'The Voice' een nieuwe adem gevonden. De voorbije jaren was er de terechte kritiek - van de pers vooral - dat we achteraf nooit meer iets hoorden van de winnaar", merkt Bart op in Dag Allemaal. 

"We konden wel schermen met Laura Tesoro die intussen een grote ster is geworden, maar die was tweede. Gelukkig is er nu Luka Cruysberghs, de winnares van de vorige editie, die met Hooverphonic de hele wereld rond toert. Zij toont aan dat ‘The Voice’ winnen wel degelijk het begin van een mooie carrière kan betekenen."

Stoel
Als een kandidaat niemand weet te overtuigen blijven de stoelen nu ook gedraaid. "Precies, de zielenzalving. De hartjes werden gerepareerd. En dat is nu weg. Dat komt nogal koud over, vind ik. De andere coaches ook trouwens."

Kritiek
Bart heeft er moeilijk mee. "We hebben aan de makers gezegd dat daar kritiek op gaat komen. Dat kijkers zouden zeggen: ‘Wat een harde wedstrijd is dat geworden!’ Ik wil er wel bij vertellen dat je op tv niet álles ziet.  

Spontane duetten
"Wij hebben er iets op gevonden om de nieuwe regel te omzeilen. Soms sprongen we toch uit onze stoel om nog even te gaan praten met zo’n kandidaat, en dan ontstonden er soms spontane duetten. De brokken lijmen, dat vind ik heel belangrijk. Er hangt voor de kandidaten ook wel wat meer vanaf dan b? ‘The Voice Kids’ of ‘The Voice Senior".