Schokkende getuigenis van brand in 'The Jane': "Tot we plots heel hoge vlammen zagen"

bron: Het Laatste Nieuws/VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Vandaag is er brand uitgebroken in het sterrenrestaurant 'The Jane'. Het is het restaurant van Sergio Herman.

Noraly Faucher was in de zaak aan het eten toen de brand uitbrak. Ze hadden op dat moment nog negen gangen te gaan. “Toen de automatische deur van de keuken openging, zagen we veel rook die de zaal binnenkwam”, vertelt Noraly aan Het Laatste Nieuws.

“We lachten er eens om, tot we vlammen zagen die tot aan het plafond reikten. Het personeel probeerde met brandblussers het vuur te bestrijden, maar zonder succes. Even later hoorden we de brandweer arriveren.”

Brandweer
Gelukkig kreeg de brandweer het vuur snel onder controle. Zo kon uitbreiding naar de rest van het restaurant vermeden worden. De ongeveer honderd klanten en vijftig medewerkers werden uit voorzorg geëvacueerd. Er vielen geen gewonden.

Chef-kok Nick Bril probeerde de vlammen nog zelf te blussen. "In ons verlaagd plafond in de keuken zagen we de brand rond het luchtkanaal ontwikkelen", zegt hij aan VTM-Nieuws. "Dan ben ik meteen zelf gaan blussen. Ik heb het in de keuken redelijk onder controle kunnen houden, want het hout rond het plafond was aan het branden."

"Dan is het verder naar de schoorsteen naar buitengegaan. Dus dan ben ik naar buiten gegaan, en na een kleine tien minuten was de brandweer er. Die hebben het overgenomen."

Schade
Er is heel wat schade in 'The Jane', waaronder ook veel rook - en  waterschade. Het restaurant zal allicht een maand gesloten moeten blijven.