VTM

Staf Coppens is door het oog van de naald gekropen: “Dokters dachten dat ik niet ouder zou worden dan vijf jaar”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Gisteren kon je op VTM de eerste aflevering bekijken van ‘Dat Belooft voor Later’. Het is het nieuwe programma van Staf Coppens (38).

Staf Coppens was als kind een heel moeilijke eter. “Vandaag eet ik bijna alles, maar als kind: kip, rijst, worteltjes. Gaf je mij erwtjes, dan kwamen die er langs de andere kant onveranderd weer uit. Dan spoelden ze die af en gaven ze die aan mijn broer Mathias”, zegt Staf in Het Nieuwsblad.

“Ik had een ernstige aandoening aan de spijsvertering, waardoor ik moeilijk voeding kon opnemen. Dokters maakten zich ernstig zorgen over mij, er werd zelfs gezegd dat ik mogelijk niet zo lang zou leven. Mijn moeder werkte als verpleegster in een ziekenhuis en heeft haar job opgezegd om voor mij te zorgen.”

“Een arts zei tegen mijn ouders: Als die jongen ouder wordt dan vijf, mag je blij zijn. Dat is toch het verhaal dat rondgaat op familiefeesten. Mijn houdbaarheidsdatum is sowieso al lang overschreden. (lacht) Ik herinner me van die periode alleen nog de nachtmerries, dat ik bij mama en papa ging slapen omdat ik zo'n verschrikkelijke buikpijn had.”