VTM

VTM kondigt komst van ochtendjournaal aan en dat is nog niet alles: "Grootste live en langste live-operatie in 30 jaar"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
De verkiezingen zijn in aantocht. Op zondag 26 mei moeten we weer met z'n allen naar de stembus. Je zal ook nu alles weer uitgebreid op televisie kunnen volgen.

Bij VTM zet men de grote middelen in. Daar gaat men zelfs een ochtendjournaal brengen, al kan je dat enkel maar online volgen. Vanaf 20 mei krijg je dus 's ochtends al het politieke nieuws bij je ontbijt. "Het is de eerste keer dat we een ochtendnieuws gaan maken", zegt hoofdredacteur Nicholas Lataire in Het Nieuwsblad. “Elke dag is er een uitzending om 7 uur, en Elke Pattyn zal de honneurs waarnemen.”

Voor de ochtenduitzendingen werd er op de redactie zelfs een nieuwe liveset gebouwd. "Er is telkens ook een centraal thema, zoals onderwijs, verkeers­veiligheid en geld", vertelt Elke Pattyn. "We hebben ook een grote geldenquête gehouden, en de resultaten daarvan zitten in de eerste uitzending op 20 mei. Elke ochtend komen een politicus en analist Noël Slangen langs. Hij laat z'n licht schijnen over het thema van de dag.”
(Lees verder onder de foto)

Grote live-operatie
Het ochtendjournaal zal je alleen maar op het internet kunnen beijken. "Mensen zijn 's ochtends volop in beweging”, zegt Nicolas Lataire. “Ze kijken naar het nieuws via hun tablet of smartphone in de trein, aan de ontbijttafel, of zelfs in de auto.”

Verder komen er ook weer nieuwe afleveringen van 'Jambers in de politiek'. Er komt ook een speciale Telefacts, waarin Cathérine Moerkerke diverse ministers een dag laat meedraaien op de werkvloer. Tot slot komt er ook nog een kopstukkendebat terwijl Freek Braeckman door Vlaanderen trekt op zoek naar de mening van de mensen. VTM zet ook volop in op verkiezingsdag zelf. “Op 26 mei gaan we voor de grootste en langste live-operatie in 30 jaar VTM”, klinkt het nog.