VTM

Dit is de echte reden waarom Elke Pattyn ontslagen is bij VTM: "Ze wist dat het vroeg of laat zou gebeuren"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Gisteren kwam er het onverwachte nieuws dat Elke Pattyn stopt als nieuwsanker bij VTM. Haar contract zou met onmiddellijke ingang stop zijn gezet.

Al staat in de krant 'Het Nieuwsblad' te lezen dat het niet echt in onderling overleg is geweest. Elke Pattyn is gewoon op stande voet ontslagen door VTM. Net daarvoor werd de redactievloer ingelicht door de hoofdredactie. "Het was een korte uiteenzetting waarop weinig reactie kwam. Zijn er nog vragen?, zeiden ze op het einde. Niemand vroeg iets, iedereen ging gewoon weer aan het werk”, vertelt een journalist.

Er was blijkbaar al langer iets gebroken tussen Elke Pattyn en haar collega's. Een jaar geleden nog uitte Elke haar bezorgdheden over de inhoud van het VTM-Nieuws. Sensationele onderwerpen zouden voorrang krijgen, de verpakking zou boven de inhoud gaan, de kijkcijfers zouden wisselvallig zijn en de toekomstplannen “vaag”. 

In de verkiezingsperiode was er opnieiuw een incident. Elke lekte per ongeluk een mail en zette de hele redactie in kopie. Ze kreeg toen al een waarschuwing. “Toen al wisten we dat Elke vroeg of laat zou moeten vertrekken. En ik denk dat ze dat zelf ook wist. Al bleef ze zich ongenaakbaar gedragen”, klinkt het op de vloer.