Jean-Marie Pfaff verrast iedereen door dit te doen: “Ik doe het niet voor de belangstelling, ik ben al bekend genoeg”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jean-Marie Pfaff is officieel met pensioen. Maar dat betekent niet dat hij lui in zijn zetel voor de tv ligt.

Het tegendeel is waar. Jean-Marie Pfaff heeft zelfs nog verrassend nieuws te melden. Hij heeft een eigen nummer opgenomen: ‘Rucki Zucki’. Veel meer dan die twee woorden komen er ook niet voor in het nummer.

Jean-Marie Pfaff hoopt er in ieder geval een zomerhit mee te scoren. “Misschien wordt ‘Rucki Zucki’ wel de ‘Dos Cervezas’ van deze zomer”, droomt Jean-Marie luidop in Het Laatste Nieuws. “Ik doe het gewoon voor het plezier want ik ben eigenlijk geen zanger, ik blijf keeper.”

Het is niet de eerste keer dat Jean-Marie Pfaff gaat zingen. Wir Zwei', een duet met Fenna, behaalde hij zelfs een gouden plaat. En in Duitsland ging het nummer meer dan 100.000 keer over de toonbank. "Ik ben die gouden plaat nog gaan afgeven aan de paus in Rome, ik mocht toen bij hem op audiëntie komen - een hele eer", herinnert Jean-Marie zich. En ook in 1983 en 2004 bracht hij een nummer uit.
(Lees verder onder de foto)


Belangstelling
Jean-Marie kreeg van de organisatoren van de Oktoberfeesten in Wieze, waarvan hij ambassadeur is, de vraag om een nummer op te nemen. Hij twijfelde geen seconde. "Zeker niet toen ik hoorde dat het om een nieuwe versie van 'Rucki Zucki' zou gaan. Dat was toen ik keeper was bij Bayern München hét volkslied op de Oktoberfeesten. Dat nummer zorgt voor pure ambiance met veel pintjes én een bijhorend dansje - in lederhosen, uiteraard (lacht). Het brengt mensen bij elkaar."

"Laat één ding duidelijk zijn: ik doe dit niet voor de belangstelling, hé, ik ben al bekend genoeg. Met geld heeft het ook niks te maken", vertelt Jean-Marie. "Ik wil gewoon plezier maken en zorgen dat ook anderen dat doen. We leven maar één keer, hé."