VTM

Roel Vanderstukken heeft een beslissing genomen: “Ik ga het niet doen want dat is niet goed voor mijn hart”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Medialaan
Roel Vanderstukken heeft een beslissing genomen. De acteur van Familie besloot uiteindelijk om op het voorstel in te gaan.

Op 26 mei zijn er weer verkiezingen. Roel Vanderstukken werd door Groen! gevraagd. “Maar ik heb geweigerd”, verduidelijkt de acteur in TV-Story. “Politiek is hoe langer hoe minder een tool om verandering teweeg te brengen.”

“Het is eerder een platform om keihard te roepen tegen mensen die wel iets willen veranderen en om op die manier veel stemmen te ronselen. Dat is iets waar steeds meer partijen zich aan bezondigen, en wat me frustreert. En dat is slecht voor mijn hart.”

“Ik ben ook niet echt een groene jongen. Ik probeer wel onze tuin betonvrij te houden en na te denken over aanplantingen. En we zijn fanatiek bezig met sorteren en letten op ons stroom - en waterverbruik. Ook mijn zoon Toots is enorm begaan met het klimaat. Dat vind ik goed. Het is aan de jonge mensen om op de barricade te gaan staan. Ik heb dat vroeger ook gedaan. Wanneer iedereen zijn staart introk, verbrandde ik juist mijn vingers."