Roel Vanderstukken heeft het moeilijk met zijn bekendheid: “Ik ben toen heel kwaad geworden op die mensen”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Roel Vanderstukken geeft in Primo toe dat hij het soms heel lastig heeft met zijn bekendheid. In die mate, dat hij zich eens ferm boos heeft moeten maken.

“Als ik buitenkom, word ik aangesproken. En nu vind ik dat lastiger dan vroeger. Omdat ik mijn tijd alleen maar nuttig wil spenderen. Sinds mijn hartinfarct is mijn tijd kostbaarder geworden, zo is het nu eenmaal. Vroeger kon ik de knop gemakkelijker omdraaien, nu zit er wat verkalking op die knop”, vertelt Roel Vanderstukken in Primo.

Roel blijft bewust vaker thuis. “In het weekend ben ik gewoon heel graag thuis. Naar Plopsaland of naar de kermis gaan, dat is altijd voor mama geweest. Ik kan dat gewoon niet. Ik heb het een paar keer gedaan, maar ik ben toen heel kwaad geworden op mensen. Omdat ik toen met mijn kinderen wou bezig zijn. Ramses was nog klein en ik wou hem niet uit het oog verliezen, maar de mensen die mij aanspraken, zagen dat niet.”

“Kijk, alles begint met een gesprek. Ook al zijn dat maar vier woorden. En als op hun vraag, om eens voor een foto te poseren, een ‘neen’ volgt, dan wil ik dat dat gerespecteerd wordt. Of dat ze gewoon eventjes geduld oefenen zodat ik kan uitleggen waarom het me op dat moment niet goed uitkomt. Omdat ik mijn zoontje niet uit het oog wil verliezen. Als ze daartoe bereid zijn, dan komen we er wel uit en dan krijgen ze hun foto wel. Maar als ze daar niet toe bereid zijn, dan word ik kwaad. Daarom vermijd ik drukke plaatsen. Niemand heeft daar iets aan, en al zeker mijn kinderen niet.”

“Als mensen vriendelijk zijn, kan er heel veel. Zijn ze niet vriendelijk, dan gaat de deur dicht. Vroeger bleef ze nog eventjes op een kier staan, maar nu gaat ze onherroepelijk dicht. Grenzen afbakenen, dat is belangrijk”, aldus Roel.