Zangeres Emma Bale zag het niet meer zitten: “Dat hakte er nog meer in"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Emma Bale is één van de grootste talenten in ons land. De zangeres is nog altijd maar 19 jaar en staat reeds al op verschillende festivals.

Emma Bale woont, ondanks haar jonge leeftijd, al een jaar alleen. De reden is de echtscheiding van haar ouders. Emma heeft het daar extreem lastig mee gehad en wil er nu ook voor het eerst over praten.

De zangeres werd benaderd door Ster-ker. Die organisatie helpt jongeren bij een (vecht)scheiding, en zorgt dat de ouders hun rol op een zo normaal mogelijke manier kunnen opnemen in het belang van hun kinderen. 

“Ik heb drie gezinnen intussen”, vertelt Emma Bale in Het Laatste Nieuws. “Bij mijn mama, papa en stiefpapa. Niet gemakkelijk. Eerst was ik de boodschapper tussen hen drie en dat kan niet de bedoeling zijn. Dankzij Ster-ker probeer ik nu met ze alle drie te praten. Zo is er al een serieuze druk van mijn schouders gevallen. Voor mijn 20ste verjaardag zullen mijn ouders zelfs allebei naar het feest komen. Heel mooi.”
(Lees verder onder de foto)

"Hakte er nog meer in"
Emma haar ouders gingen uit elkaar toen ze nog maar vijf jaar was. “Het was een vechtscheiding en mijn zus en ik waren de speelbal. We zaten constant tussen twee vuren.” Haar papa leerde uiteindelijk een nieuwe vrouw kennen en ze verhuisden naar Aarschot, haar mama trok met haar nieuwe vriend naar Sint-Katelijne-Waver. “Dan bij papa, dan bij mama, ik had twee verschillende levens.”

“Ik wilde één thuis. Ik ben dan bij mijn mama gaan wonen omdat ik daar ook al een paar vriendinnen had. Mijn stiefpapa nam dan de vaderrol op zich. Dat deed mijn papa pijn en het contact verwaterde. Dat is intussen wel weer terug in orde.”

Twee jaar geleden beslisten haar mama en haar stiefpapa een punt te zetten achter hun huwelijk. “Die scheiding hakte er nog meer in”, zegt Emma. “Plots had ik drie gezinnen. Op mijn 18de heb ik beslist om alleen te gaan wonen en dat is een goede beslissing geweest. Ik heb altijd gedacht dat ik in een film zat waar ik niet uitgeraakte. Maar ik weet nu dat er voor elke situatie een oplossing is."

Tags emma bale