Emotionele Lieven Van Gils: "We zouden dit doen met Christophe Lambrecht, een domper dat hij er niet meer is"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanavond is er de laatste aflevering van 'Van Gils & Gasten'. Voor de laatste keer wordt 'Gils & Van Gils'.

Helemaal gerust is Lieven er niet in wat hij niet wat hem te wachten staat. “Een verschrikkelijk akelige gedachte voor iemand die graag de controle heeft”, zegt Lieven Van Gils in Het Nieuwsblad. “Ik zal het moeten ondergaan. Eén troost: ik leg mijn lot in de handen van mensen die me graag zien. Die gaan me geen dingen laten doen die ik nooit zou doen. Denk ik."

Daarna valt definitief het doek en moet Lieven ook afscheidnemen van zijn team. “Ik merk dat aan de knuffels. Ik ben slecht in afscheidnemen, ik duw dat een beetje weg. Tot vandaag kon dat omdat ik elke dag een uitzending moest maken. Nu komt het besef dat ik afscheid moet nemen van mensen met wie ik heel intensief heb samengewerkt. Daar word ik nu al een beetje verdrietig van. Anderzijds kan ik na vanavond mijn rugzak wel afgooien. Want zo'n talkshow, dat is toch een gewicht.

Morgen heeft Lieven Van Gils een feetsje. "Normaal zou Christophe Lambrecht daar deejay zijn. Dat mijn dierbare collega er niet meer is, is een domper. et doet me opnieuw beseffen dat je moet om­armen wat je hebt, dat je in het ­moment moet leven. Vanavond ga ik de hele avond mijn ploeg knuffelen, vrijdag zijn de knuffels voor mijn vrouw Inge."