Asieleigenares treft katjes aan in zeer wrede omstandigheden: "Mensen hebben geen enkele gêne meer"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Raisa Verstegen
Maandagmorgen deed de 26-jarige Raisa Verstegen een wrede ontdekking. Voor haar asiel ‘het Kittenhuis’ in Jabbeke trof ze twee gedumpte katjes aan van amper acht weken oud. Ze zaten in een juten zak die was dichtgebonden met stro. “Zulke verhalen zijn hier jammer genoeg dagelijkse kost”, zucht Raisa.

Maar Raisa schrikt er niet meer van. Het gebeurt minstens één keer per week dat mensen katjes dumpen voor haar asiel. Zelfs bij haar thuis laten ze kittens achter. De katjes die ze aantrof in de juten zak waren gelukkig in goede gezondheid. “Mijn vriend is dierenarts en heeft de katjes aan een check up onderworpen. Nadien werden ze in een opvanggezin ondergebracht tot ze oud genoeg zijn om definitief geadopteerd te worden”, vertelt Raisa.

Ook vorige week gebeurde er iets dergelijks. “Tijdens één van de bijzonder warme dagen vorige week werd een doos bij ons over het poortje gegooid in de tuin. De doos was dicht gekleefd met zwarte tape. Aan de binnenkant was er amper voldoende zuurstof. In de doos zaten drie zwarte kittens. Die beestjes waren amper vier weken oud, maar zullen het gelukkig ook halen. We schrikken hier nergens meer van. Dergelijke verhalen zijn bijna dagelijkse kost geworden. De mensen hebben tegenwoordig geen gêne meer. Kort nadat die doos gedumpt werd, kwam een vrouw bij ons aankloppen. Ze had een kitten bij die bijzonder goed leek op de achtergelaten katjes in de doos. Na lang aandringen gaf die dame toe dat zij die over het poortje had gegooid.”

Tags kittens