Rechtbank geeft ‘ernstig signaal’ aan mannen die transgender meisje verkrachtten: Dit is hun straf

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Drie mannen van 24, 25 en 34 jaar oud werden door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar voor de brutale verkrachting van een transgender meisje op 22 juni vorig jaar.

Het slachtoffer, dat toen voor het eerst als meisje uitging, trok die avond met twee vrienden naar discotheek Red & Blue in Antwerpen. Dit eindigde voor haar in een nachtmerrie. Toen ze naar buiten ging waren de drie mannen haar gevolgd. Ze werd door het trio in een taxi gezet, waar de 24 – jarige al handtastelijk werd. Ze kon hem niet van zich afduwen.

Ze namen haar mee naar het appartement waar de 24-jarige woonde, en hebben haar daar om beurten verkracht. De beklaagden ontkenden de feiten. Ze beweerden zelfs elkaar niet te kennen. Ze ontkenden ook dat ze in de Red & Blue waren geweest en betwistten dat er seksuele contacten waren geweest. Maar de aangetroffen DNA-sporen bij het slachtoffer kwamen overeen met hun DNA-stalen. Uiteindelijk verklaarden ze dat het slachtoffer had ingestemd met de seksuele handelingen.

“De feiten zijn ernstig. Beklaagden moeten een ernstig signaal krijgen dat dergelijke feiten niet getolereerd worden”, verklaarde de rechtbank. Ze kregen een effectieve celstraf van vijf jaar en moeten het slachtoffer 5.500 euro schadevergoeding betalen.