Centrum van Willebroek opgeschrikt door ontploffende granaat: “Veel schade”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In de August Van Landeghemstraat in het centrum van Willebroek werd vanochtend een granaat naar een shishabar gegooid. De ontploffing die gepaard ging met een zeer luide knal zorgde voor heel wat schade, maar er raakte niemand gewond.

Het incident gebeurde vanochtend omstreeks 5 uur. De lokale politie van Mechelen-Willebroek en DOVO kwamen ter plaatse. “Er werd een ruime perimeter ingesteld en de politie startte meteen een onderzoek op”, aldus Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. “Gewonden vielen er niet. De schade is wel groot.” Van een mogelijke dader of daders, is momenteel nog geen enkel spoor. Momenteel worden alle camerabeelden in de buurt geanalyseerd.

Wim Jacobs is zaakvoerder van Infinity Fashion. Deze zaak werd beschadigd voor de ontploffing. “Het is best wel schrikken”, vertelt Wim. “Dit verwacht je niet in Willebroek. En al zeker niet in de winkelstraat. De schade aan mijn zaak is groot. Het raam en het raamkozijn is volledig stuk. We hopen dit nu zo snel mogelijk te kunnen herstellen zodat we snel weer kunnen openen. Dit is een slag”, vertelt Wim.

Het is niet de eerste keer dat er een granaat wordt gegooid naar een zaak in Willebroek. Dat gebeurde vorig jaar in april ook al naar loungebar Havana in de Landeghemstraat. Of er een link is tussen beide incidenten is nog niet bekend. “Er is intussen ook een onderzoeksrechter gevorderd voor criminele organisatie en vernieling door ontploffingstuig”, zegt parketwoordvoerster Claessens.