Carmen Pfaff leeft met een pijnlijke ziekte: “Ik ben gehandicapt aan de binnenkant”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Carmen Pfaff leeft met een pijnlijke aandoening. Ze heeft namelijk osteoporose. Daardoor is ze 66 procent invalide.

Carmen Pfaff en haar man Jean-Marie genoten samen van een weekje vakantie op het Griekse eiland Kos. De jongste tijd lukt het weer meer op met z’n tweetjes op vakantie te gaan. “Op cruise gaan of een weekje relaxen in een rustig hotel als dit, dat lukt nog wel”, vertelt Carmen in Dag Allemaal.

“Maar ik hoef niet in de krant te kijken welk weer het morgen wordt. Ik heb knobbelreuma en als ’t gaat regenen, voel ik dat. En weet ik dat ik ’n dag ga moeten platliggen. Dan kan ik alleen maar op de zetel pijn liggen lijden en denken aan wat ik nog wil of moet doen, frustrerend! Gelukkig kan ik nog autorijden, al is achteruitrijden lastig. Ik vertrouw die sensoren niet, en achterom kijken is erg moeilijk. Bon, ik ben gehandicapt aan de binnenkant, maar aan de buitenkant zie je dat niet, hé.”

Jean-Marie vertrekt na hun vakantie voor vijf dagen naar Duitsland, zonder Carmen. “Het is niet makkelijk voor haar, met haar osteoporose. Daardoor is haar rug kapot, hé. Ze is 66% invalide. In Duitsland moet ik op die vijf dagen 3.000 km afleggen, haar meenemen gaat niet”, vertelt Jean-Marie.