Francken dient Groen van antwoord: "Wij geloven niet in sprookjes"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De discussie omtrent de kernwapens op Belgische bodem is opnieuw gelanceerd door Groen. De partij wil de kernwapens laten weghalen, maar niet iedereen is het daarmee eens.

Volgens Wouter De Vriendt is het zeer gevaarlijk om Amerikaanse kernwapens in België te hebben met 'iemand als Donald Trump aan de knoppen'.  "Wij gaan een wetsvoorstel indienen dat die kernwapens terug naar de VS moeten."

Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem (CD&V) wijst er fijntjes op dat Groen ooit in een regering zat die hier geen toen geen probleem van maakte. "Kernwapens behoren tot de NAVO-strategie en hebben deel uitgemaakt van het beleid van de voorbije regeringen, zelfs met Groen erbij.” 

Theo Francken (N-VA) is ronduit tegen. "Uiteraard liever geen kernwapens, maar zolang Rusland, Noord-Korea en anderen (Iran?) er hebben, lijken er weinig andere opties. Streven naar kernwapenvrije wereld betekent niet naïef eenzijdig ontwapenen. Wij geloven niet in sprookjes, wel in @NATO"

 

Wij gaan een wetsvoorstel indienen dat die kernwapens terug naar de VS moeten. Dan kan het debat starten. We leven in een democratie en de bevolking heeft minstens het recht om te weten of hier massavernietigingswapens liggen. @WouterDeVriendt #deochtend @radio1be

— Groen (@groen) 16 juli 2019

Uiteraard liever geen kernwapens, maar zolang Rusland, Noord-Korea en anderen (Iran?) er hebben, lijken er weinig andere opties.

Streven naar kernwapenvrije wereld betekent niet naïef eenzijdig ontwapenen. Wij geloven niet in sprookjes, wel in @NATO

Theo Francken (@FranckenTheo) 16 juli 2019

 

Tags