Eerste keer Gentse Feesten eindigen in het ziekenhuis voor jonge vrouw: “Ze moesten hen van mij aftrekken”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Ellen C.
Een jonge vrouw uit Evergem, Ellen C., is tijdens de Gentse Feesten, in de nacht van vrijdag op zaterdag, het slachtoffer geworden van zinloos geweld. Vier jonge mannen beledigden haar en vielen haar vervolgens aan toen ze op de verwijten reageerde. “Omstaanders moesten hen van mij af trekken”, getuigt Ellen.

De feiten gebeurden op de Vrijdagmarkt. Ellen liep er in de nacht van vrijdag op zaterdag met haar vriend en hond tijdens haar eerste Gentse Feesten. Tussen middernacht en 1 uur werd ze plots lastiggevallen. “Iemand zei ineens dat hij mijn hond in brand zou steken om hem te doden”, vertelt ze. “Ik vroeg wat zijn probleem was en liep daarna door. Ze riepen ons na en noemden me een hoer. Ik heb me omgedraaid en heb gereageerd, maar dan begonnen ze me te slaan en te schoppen.”

De vriend van Ellen probeerde haar te verdedigen, maar door een klap op zijn achterhoofd belandde hij op de grond. De belagers, die dronken zouden geweest zijn, bleven Ellen aanvallen. “Omstaanders hebben me geholpen”, zegt ze. “Ze moesten de aanvallers van me af trekken. Gelukkig hebben ze dat gedaan, anders was het misschien veel erger afgelopen.”

De politie, een ambulance en een mugteam kwamen ter plaatse. “Ik ben een paar keer bewusteloos gevallen, dus mijn herinneringen zijn soms een beetje vaag”, zegt de jonge vrouw. “Ik voelde niets meer aan mijn nek, wist niet meer wie ik was, waar ik was of waar ik woonde. In het ziekenhuis hoorde ik dan hoe ernstig ik eraan toe was. Ik heb een zware hersenschudding opgelopen en mijn tanden zijn naar achter geklopt.” Haar vriend liep een lichte hersenschudding op, en heeft nog pijn aan rug en nek. Voor Ellen hoeven de Gentse Feesten niet meer. “Ik heb schrik gevat, ik durf niet meer naar de Gentse Feesten gaan. Het was de eerste en ook meteen de laatste keer.”

De politie voert momenteel een onderzoek. Er worden onder andere camerabeelden onderzocht. Ellen deed ook zelf via Facebook een oproep naar getuigen. “Sommige mensen hebben me al een beschrijving doorgestuurd. Die hebben we overgemaakt aan de politie. De daders waren duidelijk zat. We hopen dat ze vlug gevonden worden.”