Dana Winner maakt zich zorgen om haar dochter Chinouk: “Misschien verandert haar mentaliteit als ze zelf moet werken voor haar centen”

bron: Het Belang van Limburg
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Chinouk, de dochter van Dana Winner, heeft een drastische beslissing genomen. Sparen, daar doet ze niet aan mee. Dana Winner moet er van zuchten: “Misschien verandert haar mentaliteit wel als ze zelf moet gaan werken voor haar centen”.

“Ik heb echt een gat in mijn hand”, vertelt Chinouk in Het Belang van Limburg. “Als ik honderd euro op zak heb, moet die dezelfde dag nog opgemaakt worden. Waarom zou ik sparen? Ik wil in the moment leven, genieten wanneer het kan en daar best niet te lang mee wachten. Het kan elk moment voorbij zijn en dan heb je voor niets gespaard.”

“Het kan ook niet gedaan zijn hé, Chinouk. En wat ga je dan doen?”, vraagt Dana aan haar dochter. “Dat zien we dan wel”, antwoordt ze. “Ik snap niet dat er mensen zijn die niet op vakantie gaan omdat ze willen sparen. Op vakantie gaan, da’s toch het leven, plezier maken, genieten. En alleszins veel leuker dan sparen.”

“Zie, zo denkt de jonge generatie over het leven. Ik hou mijn hart vast voor de dag wanneer ons pensioensysteem in mekaar stuikt”, zegt Dana bezorgd. Volgens Chinouk wordt ons pensioen sowieso een ramp, en moet ze zich geen illusies maken. “Maar jullie zijn wel degene die straks voor ons moeten zorgen. Misschien maar goed dan dat ik het altijd wél belangrijk gevonden heb om te sparen.”

Chinouk denkt niet aan sparen, ze is daar echt niet mee bezig. Sommige van haar leeftijdsgenoten zijn nochtans al aan het sparen voor een huis. “Ik mag er niet aan denken. Dat zijn niet de dingen waarmee ik mij wil bezighouden. Misschien dat ik met deze ingesteldheid later wel in de problemen zal komen, maar dat zien we dan wel.”