Dana Winner openhartig: “Dat vind ik een groot falen van mezelf”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dana Winner was deze week elke dag te horen bij ‘De Madammen’ op Radio 2. In geprek met Anja Daems blikte de zangeres terug op haar scheiding. Dana Winner en haar toenmalige partner gingen in 2009 uit elkaar.

"Ik ben thuis katholiek opgevoed, en je trouwt dan in goede en slechte tijden. En toen we dan scheidden, dacht ik, 'ik ga in tegen die regel, die ik zelf beloofd heb in de kerk.' Ik vond dat een groot falen van mijzelf”, vertelde Dana Winner op Radio 2.

“Natuurlijk word je ervoor verwittigd, 'doe het niet, je hebt een kind', zeggen mensen dan. En dat is ook zo. Als ik nu mensen hoor zeggen dat ze willen scheiden, zeg ik ook 'denk na.' Op dat moment denk je dat het gewoon een stap in je leven is, dat je kinderen zich wel zullen aanpassen, dat het gewoon een nieuw hoofdstuk is. Maar je mag er toch niet zo licht overgaan vind ik. Het is toch een stukje egoïstisch zijn."

"Ik heb er voor mezelf geen spijt van, maar naar mijn dochter toe heb ik wel spijt. Je beslist niet alleen over jezelf, maar je beslist ook voor je hele aanhang. Vooral je kind kiest er zelf niet voor, zij wil dat mama en papa gewoon samen blijven. Mijn vader heeft het dikwijls gezegd tegen mij, dat er in elke relaties hoogtes en laagtes zijn, en dat je moet proberen eruit te geraken. Mij is het niet gelukt. Ik denk dat als we iedereen oprecht zouden vragen, of scheiden voor iedereen goed is, dan denk ik dat het antwoord nee zou zijn..."

(Bron: Radio 2)