'Salah Abdeslam heeft drastisch besluit genomen in cel over zijn proces'

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Salah Abdeslam (29) staat voor een monsterproces naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. De terrorist heeft intussen een drastisch besluit genomen.

Salah Abdeslam wordt niet alleen in verdenking gesteld voor de aanslagen in Parijs, maar ook voor de aanslagen in Brussel. Bij de aanslagen van 22 maart vielen er 32 doden en 340 gewonden. Dat is wel opvallend want Abdeslam was al op 18 maart 2016 opgepakt, vier dagen dus voor de aanslagen in Brussel. En er is ook onvoldoende bewijsmateriaal om zijn betrokkenheid aan te tonen.

Maar Abdeslam onderhield wel nauwe banden met hoofdverdachte Sofien Ayari, die wel in verdenking werd gesteld voor de aanslagen in Brussel. Intussen heeft Het Nieuwsblad dat Abdeslam een drastisch besluit heeft genomen.

Hij heeft over zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Brussel nooit met een woord gerept en zal dat ook niet doen. De kans is zelfs groot dat Abdeslam gewoon niets zal zeggen tijdens het proces. Dat deed hij ook vorig jaar voor een Brusselse correctionele rechtbank. Hij moest daar verschijnen voor een schietpartij met de politie, die binnenvielen op zijn onderduikadres in Vorst.