Ouders van terrorist Abdesalem Lassoued onthullen alles: "Hij kon er niet tegen en toen is hij veranderd"

door: STS
Bloemen voor slachtoffers terreur
Afbeelding bron: Photonews

De ouders van terrorist Abdesalem Lassoued hebben voor het eerst gereageerd. Hun zoon pleegde maandag de aanslag in Brussel, waarbij hij twee personen doodde en een derde persoon zwaar verwondde. Zelf werd hij door de politie uitgeschakeld.

De ouders van Lassoued wonen in Tunesië. Ze vernamen het nieuws over hun zoon via een buur.

"Ik heb nooit getwijfeld, ik heb nooit gedacht dat hij zoiets zou doen", sprak de moeder van de terrorist op de Tunesische televisie.

"Let op wat je zegt. Hij was iemand die bad en goede daden deed. Hoe kan hij slechte dingen doen als hij zijn gebed verricht?"

"Soms vroeg hij: 'Zou je dat niet willen, dat je zoon sterft als martelaar?'", vertelde de vader van de terrorist voor de camera.

"'Jij zou hiervoor ook beloningen krijgen', zei hij dan, en dan begon hij te lachen. Hij weet dat zijn moeder en ik van zulke uitspraken niet goed worden."

"Ik zei hem: 'Mijn zoon, lach niet met zulke dingen. Er zijn zoveel moeilijkheden. Maar dan begon hij te lachen en dan staarde hij me aan. Hij zijn dan: 'Papa, bij Allah', de jihad is echt fenomenaal. Hij sprak er vaak over. Jihad dit, jihad dat."

"Wat ik weet, is dat mijn zoon sinds de koranverbrandingen in Zweden is veranderd", zegt zijn moeder. "Sindsdien sprak hij niet meer zoals ik het gewoon was van hem."

"Hij vloekte, was boos. Hij kon er niet tegen dat de koran werd verscheurd en verbrand", aldus de vader nog.