Duitse politie is niet mals voor Belgisch gezin: Drie van hun vijf kinderen moeten achterblijven en dat is nog niet alles

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een Belgisch gezin zijn vakantie is helemaal in de soep gedraaid. Het gezin, bestaande uit zeven leden, zal zich deze vakantie nog lang herinneren.

Het euvel speelde zich vorige week woensdag af op de A61 in de buurt van het Duitse Bonheim. Het gezin reed daar voorbij met een mobilhome.

Net op dat moment controleerde de Duitse politie ook op zwaar beladen voertuigen. Het Belgische gezin kon er niet aan ontsnappen en werd ook aan de kant gezet, schrijft Het Belang van Limburg. Al snel bleek dat er iets goed mis was.

De vader van het gezin probeerde drie van zijn vijf kinderen te verstoppen. Het probleem was dat hun mobilhome eigenlijk over niet voldoende plaatsen beschikte. Dat was niet alles. De aanhangwagen van de mobilhome, waar nog een boot op stond, bleek ook al niet in orde te zijn. En het volledige transport bleek ook nog eens 1.000 kilo te zwaar te zijn.

De Duitse politie nam dan ook drastische maatregelen. Het gezin moest er drie van de vijf kinderen achterlaten. Er moest ook 1.000 kilo bagage in Duitsland blijven, net als hun boot. Het Belgische gezin besloot uiteindelijk om familie te bellen die hun drie kinderen en 1.000 kilo bagage moesten komen ophalen. De boot werd door een sleepbedrijf opgehaald. Het hele voorval leverde het gezin ook een boete op.