Royaltyexperts doen schokkende ontdekking over boot van koning Albert en koningin Paola “Deze situatie is niet normaal en kan ook niet”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert en koningin Paola varen weer rond met hun jacht Alpha IV. Het koningspaar kocht de boot destijds aan voor zo’n slordige 4,6 miljoen euro.

Koning Albert en koningin Paola dobberen rond in de Middellandse Zee. Ze zullen allicht aanmeren in Zuid-Frankrijk. Maar op de boot wappert een militaire vlag. Nochtans is de boot geen eigendom van defensie.

“De boot staat zelfs ingeschreven als oorlogsschip”, licht koningshuisdeskundige Piet Wittevrongel toe in TV- Familie. “Ze hebben een nummer op hun romp dat alleen vaartuigen van de Belgische marine hebben. Deze situatie is eigenlijk niet normaal en kan ook niet. Maar ja, Albert heeft destijds enorm veel gebruikt gemaakt van zijn privileges en daar plukt hij nu de vruchten van.”
(Lees verder onder de foto)

Geen BTW of inschrijvingsgeld
“Het is geen geheim dat de Belgische regering in de loop der jaren zeer soepel is geweest voor Albert zijn jacht”, gaat royaltywatcher Thierry Debels verder. “Doordat hij zijn jacht als militair vaartuig kon laten registreren, heeft hij nooit inschrijvingsgeld moeten betalen. Ook de BTW viel weg bij de aankoop, omdat het zo gezegd om een militair vaartuig ging.”

“Daarnaast is er ook nog eens het gratis personeel. De Belgische staat betaalt de bemanning aan boord, net als de twee militairen die permanent aanwezig zijn op de jacht om de veiligheid Albert en Paola te kunnen garanderen. Als ze ergens aanmeren wordt het liggeld gesponsord door de Belgische staat. En de kosten van de jacht - geschat zo’n 230.000 euro per jaar - neemt ook de staat voor zijn rekening.”