Royaltywachter haalt fel uit naar koning Albert en koningin Paola: “Dit heeft niets meer met hun veiligheid te maken, maar wel met centen”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert en koningin Paola genieten heel wat voordelen als het over hun jacht Alpha IV gaat. Waarom dat zo is, blijft voor velen een raadsel.

De jacht Alpha IV staat ingeschreven als oorlogsschip. Het maakt dat koning Albert en koningin Paola niet moeten betalen om het schip te onderhouden, ze moeten ook geen inschrijvingsgeld betalen en hebben ook geen personeelskosten. Dit wordt allemaal gedragen door de staat.

Royaltywachter Thierry Debels weet waarom dit zo is. “Het is nu éénmaal een voorrecht dat de huidige vorsten en de vorsten uit het verleden hebben”, merkt hij op in TV- Familie. “Volgens de regering gaat het ook niet om zomaar eender wie, maar om een royal. De veiligheid van hen moet dus gegarandeerd kunnen worden.”

Al heeft het in het geval van Albert en Paola niets met veiligheid te maken, volgens Debels. “Voor hen is dit fiscaal gewoon de meest interessante manier om van hun plezierboot te genieten."