Prins Laurent getraumatiseerd door verwaarlozing als kind: “Filip kreeg meer aandacht en kansen”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In een nieuw interview klaagt prins Laurent (55) over verwaarlozing in zijn kindertijd. “Je weet niet wat dat doet met een kind, anders behandeld worden dan je oudere broer.”

Prins Laurent deed dit in een interview met de internationale nieuwssite Politico. Laurent voelt zich vanaf zijn kindertijd onheus behandeld. Hij worstelde op school met dyslexie, wat tot nog toe niet geweten was. En hij kon maar niet begrijpen waarom hij als Franstalige naar Nederlandstalige middelbare scholen werd gestuurd. Zijn taalachterstand en koninklijke afkomst leidden tot pesterijen. Eerst in het Pius X-instituut in Antwerpen en later in de abdijschool van Zevenkerken, bij Brugge.

Maar het grootste trauma van zijn jeugd speelde zich thuis af. Zijn ouders, Albert en Paola, waren meer afwezig dan wat anders. En hij worstelde met het aanvoelen dat Filip meer kansen en aandacht kreeg, Boudewijn leidde die op als beoogd opvolger. “Kinderen begrijpen dat niet. Dat hun oudere broer anders wordt behandeld. Daar stel je jezelf veel vragen bij.” Volgens Laurent is zijn relatie met Filip nu wel “veel beter”.