Guy Van Sande verrast: "Deze regisseur heeft me een rol aangeboden"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Guy Van Sande moet dan toch niet naar de gevangenis. De acteur, die zich schuldig maakte aan kinderporno, kreeg een voorwaardelijke straf van drie jaar en een geldboete van 18.000 euro.

Guy Van Sande doet voor het eerst zijn verhaal. "Ik heb enorm veel spijt dat ik indirect een bijdrage heb geleverd aan een verachtelijke wereld. Maar als mensen denken dat die ‘milde straf’ makkelijk voor me is... Door die publieke opinie heb ik, lang voordat het proces begon, levenslang gekregen", merkt de gevallen acteur op in Dag Allemaal.

"Natuurlijk verwacht ik geen stormvloed aan begrip, ook niet na dit gesprek. Hoogstens hoop ik nuance aan te brengen en de juiste feiten mee te geven. Ik heb al die tijd gezwegen en toch verschenen er aanstootgevende ‘citaten’ van mij. Dat ik vond ‘dat ik geen straf meer verdiende en me een slachtoffer voelde’. Of erger nog: ‘dat m'n moeder een lustobject voor m? was’. Gelooft iemand dat ik zoiets echt zou zeggen? En - ik besef dat hier wenkbrauwen bij zullen gefronst worden - ik wil ook waarschuwen voor drugs. Trouwens, ik heb niks te verliezen. Ik ben al alles kwijt."

Opvallend is dat, ondanks alles, Guy toch nog een rol aangeboden kreeg. "De enige die sinds de zaak losbarstte nog belde, is Jan Verheyen. Voor een rol. Die productie ging uiteindelijk niet door. Daarmee bleek meteen ook mijn laatste kans op een terugkeer naar mijn vorige leven verkeken."