Drama voor de Nederlandse prinses Alexia: “De dader kan zich aan rechtszaak verwachten”

bron: Het Laatste Nieuws/Shownieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Drama voor prinses Alexia, de 14-jarige dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Iemand doet zich als haar voor op Instagram. Via valse profielen worden persoonlijke foto’s van de prinses zonder toestemming gedeeld.

Hoewel de prinses ook zelf actief is op Instagram, heeft zij enkel een afgeschermd account voor vrienden. Nu worden de foto’s die Alexia daar plaatst gelekt via nepaccounts. Wie op Instagram foto’s van de prinses voorbij ziet komen, doet er best aan die foto’s en het bijhorende profiel te rapporteren.

Het is nog niet duidelijk waarom dit gebeurt. Vermoedelijk hoopt de dader dat ze door de media zullen worden opgepikt. Het valse profiel volgt dan ook verschillende royaltyjournalisten. De koninklijke familie loopt nu dus het risico dat Alexia zonder toestemming met een foto in de pers verschijnt.

Als de dader ontmaskerd wordt, kan hij of zij zich mogelijk aan een rechtszaak verwachten. Er is hier namelijk sprake van schending van de privacy. De sluwe dader lijkt de diensten echter steeds een stap voor te zijn, door het bestaande account te verwijderen en telkens weer een nieuw profiel aan te maken.