Man en vrouw uit Nijlen opgepakt voor het mishandelen van hun zesjarig zoontje: “Geslagen tot bloedens toe en bij de keel gegrepen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Een 37-jarige man en een 35-jarige vrouw uit Nijlen moesten gisteren voor de rechtbank van Mechelen verschijnen. Ze staan terecht voor slagen en verwondingen van hun zesjarige stiefzoon.

De jongen ging in 2017 bij zijn vader Kristof B. en stiefmoeder Sally V. inwonen. Het koppel heeft op dat moment al drie kinderen uit eerdere relaties bij hen wonen.

De jongen wordt anders behandeld dan de andere kinderen van het gezin. Op 27 januari 2018 doolt de jongen door de straten en klopt hij aan bij een wildvreemde vrouw. “De jongen rilt van de kou, heeft blauwe plekken en zegt buiten gezet te zijn door zijn vader en stiefmoeder. De vrouw verwittigt de politie”, verklaart het parket in Het Nieuwsblad.

"Bang als papa hem kwam ophalen"
Uit verklaringen blijkt dat Kristof B. zijn zoon geregeld tot bloedens toe slaagt en hem ook naar de keel grijpt. “Op school gedroeg het kind zich normaal, maar als papa hem kwam ophalen, werd hij doodsbang”, zegt de burgerlijke partij.

Het openbaar ministerie denkt niet dat de gevangenis de beste plek is voor het koppel. Ze eisen een voorwaardelijke straf van 18 maanden en één van 12 maanden voor Sally V.

De rechtbank velt op 10 oktober een vonnis. Het jongetje verblijft intussen in een opvangcentrum.