Jurgen (19) spreekt jongeren aan op wangedrag: Wat volgt is vreselijk

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

Een 19-jarige jongen is op straat het slachtoffer geworden van zinloos geweld. Hij sprak een groepje jongeren aan op asociaal gedrag, waarna ze zich tegen hem keerden.

Het slachtoffer was afgelopen zaterdag na een Chirofuif op weg naar huis. Rond 03.15 uur zag hij een groepje jongeren een bus mayonaise leegspuiten op fietsen en bromfietsen. De 19-jarige Jurgen maande hen aan om daarmee te stoppen.

Het kwam hem duur te staan. Hij kreeg een bus mayonaise naar zijn fiets gegooid. Toen hij afstapte moest hij klappen incasseren. Hij liep daarbij verwondingen op, voornamelijk aan het hoofd.

"Zijn oog is opgezwollen en heel blauw. Hij heeft ook een bloeduitstorting in zijn oog. En er is een stukje bot gebroken in zijn duim, maar daar kunnen ze voorlopig niets aan doen. Dat zal wel genezen. Het is vooral zijn hoofd, dat is het ergste", vertelde de moeder van het slachtoffer aan RTV.

Jurgen belde na de feiten de politie op. De daders waren toen al gevlucht en konden niet gevonden worden. Zijn moeder hoopt dat eventuele getuigen zich melden. "Mijn zoon kan het nog navertellen, maar er zijn mensen die gewoon in coma worden geslagen."