Waalse school neemt ingrijpende maatregel: Moeder dient klacht in nadat dochtertje ziek werd

bron: DH
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
In een school in Wallonië krijgen de kinderen jetons om naar het toilet te gaan. De directie doet dat om uitstapjes naar het toilet te vermijden maar voor Cassie is dit slecht afgelopen. Sinds februari klaagt ze van buikpijn. Haar moeder dient nu een klacht in tegen de school.

In het Lyceum van Namen krijgen de leerlingen 5 jetons per maand. De bedoeling is dat de leerlingen op deze manier geen misbruik kunnen maken door te veel naar het toilet te gaan. Bij een andere leerkracht moesten ze, elke keer als ze naar het toilet gingen, tien papiertjes van de speelplaats rapen.

 

Leslie, de mama van Cassie, had er genoeg van. "In februari begon Cassie te klagen dat ze buikpijn had. Ze vertelde het me over de jetons maar ik dacht dat het er vijf per week waren," vertelt de verontwaardigde mama aan DH.

 

Doktersbezoek

Na een bezoek aan de dokter bleek dat Cassie haar darmen helemaal vastzaten. Ondertussen neemt ze pijnstillers en laxeermiddel om de situatie te verbeteren. De dokter schreef ironisch een briefje aan school met het voorschrift om 15 jetons per maand aan Cassie te geven.

 

Directie

Toen Leslie naar de directie stapte met haar klacht bracht de directrice een verzoening door te zeggen dat Cassie altijd naar het toilet zou mogen gaan. Leslie was echter bang dat haar dochter daardoor het slachtoffer zou kunnen worden van petserijen. Ze besliste dat van school veranderen de beste optie was. Ook legt ze een klacht neer tegen de school. Ze eist een schadevergoeding en hoopt op deze manier andere kinderen te beschermen.

 

Stress

Voor kinderen kan een toiletbezoek op school heel stresserend en soms zelfs eng zijn. Werken met zo'n systeem is dan ook niet altijd het beste, klinkt het. De directie verdedigt haar systeem: "Er zijn voldoende pauzes waar er tijd genoeg is voor de kinderen om gebruik te maken van het toilet. Dit systeem zorgt ervoor dat er minder vandalisme is en leert de kinderen ook om zichzelf te beheersen. Je kan niet altijd en overal naar het toilet gaan."