Politici zijn geschokt: VTM loog tegen kopstukken om ze naar hun show te lokken

bron: Newsmonkey
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Elke zondag kijken ongeveer 450.000 mensen naar het VTM-programma ‘Make Belgium Great’ again. De uitzending van afgelopen zondag veroorzaakte een schok in de Wetstraat. Vijf politici werden opgevoerd in een uitzending over verkeersveiligheid.

Velen die het programma bekeken vonden het ‘schandpaal-televisie’ was. “De politici moesten opdraven als schietschijf”, klinkt het. Er werd de politici verteld dat het een aflevering zou zijn om mensen meer te laten fietsen. Er werd hen niets verteld over verkeersveiligheid. 

Vlaamse ministers Ben Weyts (N-VA) en Hilde Crevits (CD&V), partijvoorzitters John Crombez (Sp.a) en Meyrem Almaci (Groen) en federaal vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) deden mee aan het programma. 

Toen de politici op hun eindbestemming kwamen, werden ze geconfronteerd met de nabestaanden van verkeersslachtoffers. Naar verluidt was het een enorm ongemakkelijk tafereel.  VTM verdedigt zich door te zeggen dat “de politici wel degelijk op de hoogte waren dat het om fietsen & mobiliteit zou gaan”, aldus de woordvoerster.