Afschuwelijk wat manager van sportwinkel in Luik doet met zijn personeel: Razende reacties om dit racistisch incident

bron: De Morgen
door: PMN
Er is veel ophef ontstaan bij JD Sports. In een week tijd zijn er twee filialen in ons land geplunderd.

Een filiaal van JD Sports in Luik en één in Brussel werden deze week geplunderd. Verder zijn er ook plunderingen geweest in filialen in Amsterdam en Londen.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de aanleiding is van deze plunderen, maar er is een groot vermoeden dat het gaat om een racistisch incident dat zich afspeelde in het Luikse filiaal, zo staat te lezen in De Morgen.

Beelden van het incident werden verspreid via Facebook en gaan sindsdien viraal. Het incident dateert van 23 oktober. Voor het einde van hun werkdag wordt het personeel gefouilleerd om na te gaan dat ze niets gestolen hebben.

Die dag vroeg de manager van de sportwinkel aan zijn personeel om zich in te delen in drie groepen: arabes' (Arabisch sprekenden), 'gwères' (term uit de rapwereld voor Europeanen) en 'macaques' (racistisch scheldwoord voor kleurlingen). Die uitspraken zorgen voor woedende reacties op Facebook.

Er is ook opgeroepen om vandaag om 15 uur te betogen voor de winkel van JD Sports in Luik. Willy Demeyer, burgemeester van Luik, roept op tot kalmte.